De woningen

Welke van de vijf verschillende woningtypes met ieder hun eigen staaltje eigentijdse architectuur heeft jouw voorkeur? Variatie is er genoeg in de Hoekse Olm. Het visitekaartje van Hoekse Olm is zonder meer het gevarieerde en subtiele metselwerk, waarvoor vier verschillende steenkleuren zijn gebruikt. Het basismetselwerk rond de deuren en ramen is verrijkt met een tweede tint metselwerk. Hierdoor krijgt de gevel op deze plekken een opvallende geribbelde structuur. De woningen verschillen onderling van elkaar door bijvoorbeeld een dakopbouw of een dakkapel. Eén hoekwoning springt eruit met drie gelijke comfortabele woonlagen en een plat dak voor nóg meer ruimte. De woningtypes danken hun naam aan de vogels die in de nabijgelegen Oostvaardersplassen voorkomen.

Type Roerdomp (Vrijstaande woning)
Bouwnummer 1

Je woont hier op een mooie, ruime kavel met een tuin rondom. Met de vele grote raampartijen, zowel aan de voor- en zijgevel op de begane grond als op de verdieping, haal je buiten naar binnen en profiteer je van extreem veel daglicht.

Type Grutto (Twee-onder-één-kapwoningen)
Bouwnummer 2 t/m 5

Qua uiterlijk heeft de twee-onder-één-kap-woning heel erg veel weg van de vrijstaande woning. Grote raampartijen, een leuke voortuin met een groene erfafscheiding en de mogelijkheid om je auto op eigen terrein te parkeren. Het geribbelde metselwerk wordt vanaf de zijgevel doorgetrokken naar de voorgevel. Een van de vier woningen heeft een dakkapel.

Type Smient (okergele steenkleur)
Bouwnummers 11 t/m 16 en 28 t/m 31

De woningen van het type Smient hebben een opvallend leuk metselpatroon tussen de kozijnen op de begane grond en de verdieping. Sommige woningen hebben een dakopbouw aan de voorzijde. En natuurlijk lekker veel licht door de raampartijen aan de zijgevel. In een hoekwoning heb je het plezier van een voor-, zij- en achtertuin. De Smient is herkenbaar aan een okergeel getinte steensoort.

Type Kluut (Toscaans gele steenkleur)
Bouwnummers 6 t/m 10 en 24 t/m 27

Het leuke aan Hoekse Olm is dat geen enkele woning hetzelfde is. De tussenwoningen hebben afwisselend een dakkapel of dakopbouw, waarin variatie is aangebracht voor wat betreft het aantal ramen en de algemene uitstraling. Zo heeft een aantal woningen van dit type een dakopbouw met een fraaie witte omkadering die doorloopt tot onder de kozijnen op de verdieping. De steenkleur Toscaans geel geeft het metselwerk van dit woningtype een mooie lichte uitstraling.

Type Blauwborst (grijze steenkleur)
Bouwnummers 17 t/m 23

Met zijn warmgrijze uiterlijk vormt dit woningtype de opvallende entree van het plan. Enkele tussenwoningen hebben een fraaie dakopbouw, terwijl ook de metselwerkdetails eruit springen. Je hebt hier zowel een voortuin als een achtertuin. De hoekwoningen hebben ook nog een zijtuin. Groene hagen langs de voortuinen vormen een natuurlijke erfafscheiding. Parkeren kun je in één van de vakken langs de zijgevel van een van de hoekwoningen. 

Meld je vrijblijvend aan

Interesse in een woning van Hoekse Olm? Dan wil je misschien graag meer weten over de mogelijkheden, zodat je een goede keuze kunt maken. Wanneer je je aanmeldt en je gegevens achterlaat, neemt de makelaar contact met je op. Je zit nergens aan vast, maar zo weet je wel precies wat de mogelijkheden zijn en kun je vrijblijvend jouw woonwensen bespreken.

Meld je vrijblijvend aan

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken